Het Gele Lintje: Respecteer de Ruimte van Hoogsensitieve Honden"

Gepubliceerd op 6 juni 2024 om 10:39

Het Yellow Dog Project

Het begon als een iniatief op sociale media om verzorgers aan te moedigen om hun honden te markeren met een geel lintje of een gele bandana.

Het idee achter het gele lintje is dat de verzorger van de hond op deze manier subtiele informatie kan geven aan voorbijgangers, zodat zij weten dat de hond liever met rust gelaten wordt.

 

De meeste hoogsensitieve honden vinden het maar niks om contact te hebben met andere mensen of honden, laat staan dat vreemden hen aanraken.

Zelfs als de hond kleine signalen laat zien zoals weg kijken of wegdraaien, tongelen, pootje optillen... De meeste mensen verstaan dit niet en gaan toch naar je hond en soms zelf strelen.

Indien mensen toch over de grenzen van de hond gaan, kan het zijn dat hij gaat grommen, zijn tanden laat zien en zelfs uitvalt.

Dat is natuurlijk duidelijk voor de mensen, maar dan durven ze nog te zeggen dat je een agressieve hond hebt, terwijl hij enkel zegt dat je te dicht komt en het niet leuk vindt dat je hem aanraakt.

Help zeker je hond in deze situaties en creëer een veilige omgeving voor hem zodat vreemden dit niet kunnen doen.

Leer zijn subtiele signalen kennen, en pas je daarop aan.

 

Conclusie

Om dit te voorkomen, kun je een geel lintje, bandana, sticker met tekst op een K9-harnas plakken, gele leiband met tekst of een T-shirt met passende tekst gebruiken.

Steeds meer mensen weten dat het gele object betekend dat deze hond ruimte nodig heeft.

Het kan gaan om honden die hoogsensitief of bang zijn, agressief kunnen reageren, herstellende zijn van een operatie, in training zijn of bepaalde gezondheidsproblemen hebben.

Als je een hond ziet met een geel lintje, is het belangrijk om respectvol te zijn en de wens van de hond en zijn verzorger te respecteren. 

Tip: Geef aan andere mensen  gepaste gebruiksaanwijzingen hoe met je hond om te gaan. 

 

Gelieve dit blog zoveel mogelijk te delen op Sociale Media  zodat iedereen binnenkort weet waar het gele lintje voor staat 

Veiligheidsvestje :https://www.funnyprint.nl/hondenhesje-plus/42-afstand-houden.html

Leiband https://www.hondenshop.nl/product/gele-lijn-riem-niet-aaien-afstand-houden/ 

Harnas https://www.justfordogs.nl/a-55823070/niet-aaien-niet-afleiden-riemen-en-y-tuigen/niet-afleiden-y-tuig/#description 

Bandana  https://www.monsieurbeaux.be/product/i-need-space-hondenbandana/

K9 labels https://www.bol.com/be/nl/p/julius-k9-label-niet-aaien/9300000127979554/?bltgh=vQRsrR7n0MdsL23G03FJfA.2_24.25.ProductImage

 

Wil je persoonlijke begeleiding bij je hooggevoelige  hond ? Maak dan een afspraak via deze website.

Dit artikel is geschreven door Annick bensch , hondencoach en -trainer. Overname is zonder toestemming niet toegestaan. Delen van deze link via social media wordt op prijs gesteld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.