Control Unleashed

Deze training is  vooral voor honden die zich moeilijk kunnen ontspannen, altijd overprikkeld  zijn  of juist timide en / of hoogsensitief  zijn.

Voor angstige honden of honden die angstig zijn voor bepaalde handelingen zoals halsband aandoen, nagels knippen, borstelen … is het onderdeel startbutton-training ideaal 

 

Deze training is  een combinatie van  relaxatietechnieken, pattern-games en je hond leren lezen. Deze combinatie is zeer geschikt om je hond beter te leren begrijpen en er naar te handelen .

 

40€ voor een les van 45 min 

Enkel mogelijk op afspraak 

 

Control Unleashed (CU) is een train- en opvoedmethode, ontwikkeld door Leslie McDevitt, waarbij je door middel van ritme en voorspelbaarheid een veilige wereld voor je hond creëert.

Jij en je hond leren op die manier om te gaan met alle soorten afleidingen en vinden daardoor meer rust. 

Wat CU  voor mij betekent

 

In 2019 adopteerde ik Binkie, een Amerikaanse naakthond. Hij was toen 2.5 j en had een flinke rugzak. Hij was reactief op alles en iedereen en zonder waarschuwen durfde hij wel te bijten. De vorige eigenaar noemde  hem dominant, maar eigenlijk was hij gewoon heel onzeker en heel gevoelig en  had geleerd om van zich af te bijten als hij rust wilde. 

Beetje bij beetje leerde we Binkie kennen en kregen we het bijten onder controle, maar er moest aan zijn onzekerheid gewerkt worden. Via een vriendin kwam ik bij  hondenschool De Jolige Groentjes .

In september volgde we er een CU workshop reactief naar relaxt, met de pattern-games, deze games zijn ideaal voor honden die het moeilijk vinden om met andere honden, mensen of het verkeer om te gaan.

Het heeft even geduurd vooraleer we onze weg hier in vonden, maar we zagen toch snel verbetering. 

De omgeving werd voorspelbaar en daardoor iets minder spannend.

Ondertussen had ik de smaak te pakken  en toen er in december een volgende korte  cursus startte  en in januari een jaarcursus, moest  ik niet twijfelen. In 2022 heb ik dan ook de instructeurscursus gevolgd .

De cursus heeft onze band zoveel malen sterker gemaakt, mijn honden zijn nu meer ontspannen  en er is een fijne wederzijdse communicatie .

Ik begrijp ze nu beter en handel ernaar.

Graag wil ik dit met jullie delen

 

Over De jolige groentjes van Karin Roelofsma

 

Karin Roelofsma is eigenaar van hondenschool De Jolige Groentjes in Beek .

Zij is de enige CCUI, ofwel Certified Control Unleashed Instructor, in Nederland en België. Door haar  jaren ervaring zowel in persoonlijke trainingen als op haar  hondenschool is zij een echte ervaringsdeskundige in CU

Ondertussen ontwikkelde ze zelf ook al verschillende games die bijdragen tot een beter welzijn van de honden.

 Ze kent  alle in and outs van de CU training .

Ik ben dan ook heel dankbaar  dat Karin  al haar kennis met mij wil delen zodat  CU ook hier in België meer aan bekendheid wint en meer honden kunnen genieten van deze fijne trainingsmethode en zo de wereld beter aan kunnen en jullie samen in balans komen

Meer info 

www.karinroelofsma-cucoach.nl