Deze training leert jou om aandacht te hebben voor wat je hond nodig heeft om te kunnen luisteren naar jou.
Je wordt bewust van wat je hond jou wilt vertellen, en wat je (vaak onbewust) met jouw lichaam aan je hond vertelt.
Hoe jij je contact kunt opbouwen en of kan verbeteren, zodat jullie samen meer plezier aan elkaar kunnen beleven.
Het resultaat is een stevigere band met je hond, een hond die beter naar je wilt luisteren en open staat voor input en vragen.

Het toepassen van ABC-Training heeft inmiddels geweldige resultaten gebracht bij honden die druk zijn, veel aandacht voor de omgeving hebben, hyperactief of juist weinig te motiveren zijn. Het gedrag veranderd niet alleen, maar ook is er een duidelijke verbetering van de relatie tussen hond en eigenaar.

De ABC-training is ontwikkeld door Hermina Stout

(meer informatie is te vinden op www.ABC-training.nl).

 De naam ABC-Training is ontstaan vanuit de aandachtsgebieden die verwerkt zitten in de training:

De A staat voor:
Aandacht voor elkaar. Werken vanuit aandacht voor je hond. Leer herkennen wat hij je vertelt, of hij iets moeilijk of makkelijk vindt en hoe je hem hierin kan begeleiden. Aandacht van de hond voor jou, leer je hond dat er leuke dingen gedaan worden wanneer hij aandacht voor jou heeft.
Onder het samenwerken verstaan we dat je veel dingen samen doet, maar dat de hond ook voor je uit leert werken op jouw verzoek als ook dat hij moet wachten tot jouw sein om te beginnen.

De B staat voor:
Bewustwording van wat je doet, van wat de hond je vertelt en voor de hond het bewust zijn van het samendoen, het bewust nemen van een toestel, maar ook bewust te worden van de eigenaar tijdens een opdracht.
De Balans vinden op een breed vlak. Dus niet alleen het lichamelijke evenwicht wanneer de hond op een wiebelend oppervlak staat, niet alleen de Balans houden tussen wat wij van de hond willen en wat de hond wil, maar ook Balans tussen spanning en ontspanning zijn een aandachtspunt.

De C staat voor:
Contact met elkaar. Maar dan ook echt contact maken vanuit je hart. Waarbij respect en vertrouwen op de voorgrond staan.
Communicatie, informatie geven. Hoe leggen we de hond uit wat we van hem willen, wat vertellen wij de hond met onze lichaamstaal.
Concentratie brengt focus en rust. Dit is essentieel voor de hond om de oefeningen van het begin tot het eind te kunnen leren en te voltooien. Zonder concentratie en zelfcontrole is er geen focus.

Wanneer deze mix van ingrediënten goed wordt uitgewerkt, zorgt dat voor een geweldige samenwerking met een evenwichtige hond.

Wat jouw hond nodig heeft om te kunnen leren en te kunnen samenwerken vormt de basis van deze training, waarbij positief, begripvol, veilig en ontspannen belangrijke onderdelen zijn. Samenwerken en leren was nog nooit zo leuk!

De training richt zich op het verbeteren van de communicatie tussen jou en je hond. Hierdoor zal niet alleen de relatie met je hond verbeteren, maar zal er meer bereidwilligheid ontstaan om naar je te willen luisteren. Tevens zal er meer rust, zelfcontrole en focus ontstaan.